moje mniam

Wpisy

  • sobota, 12 stycznia 2013
  • niedziela, 22 lipca 2012
  • wtorek, 26 czerwca 2012
    • Biszkopt niezawodny

      Niezawodny, bo zawsze wychodzi i nie opada. Robi się go bardzo prosto i nie wymaga wybitnych umiejętności.

      Biszkopt jest piękny, duży i pulchny

      Ten przepis różni się od pozostałych tym, że pomimo pięknego wyrośnięcia, NIE dajemy proszku do pieczenia, NIE smarujemy blachy tłuszczem, a na koniec trzeba rzucić upieczonym biszkoptem o ziemię. Czemu to wszystko?

      Blacha bez tłuszczu powoduje że ciasto w trakcie pieczenia przykleja się do ścianek- to jeden z powodów nie opadania. RZUCAMY płasko o podłogę po upieczeniu z wysokości ok pół metra. Co nam to da? ano właśnie dzięki temu likwidują się bańki powietrza od razu i ciasto się wyrównuje. Gdy nie rzucimy, bańki te powoli będą znikać a w ich miejscu opada ciasto. Po dobrym rzucie tortownicę z ciastem wstawiamy z powrotem do piekarnika i studzimy całkowicie przy uchylonych drzwiczkach.

      Przepis na ten niezawodny biszkopt znajdziecie na TEJ STRONIE w pozycji BISZKOPT BEZ PROSZKU DO PIECZENIA

      a co!

      a co!

      a co!

       

      POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      wilczycajaga
      Czas publikacji:
      wtorek, 26 czerwca 2012 15:41
  • poniedziałek, 07 maja 2012
    • Wpis bez tytułu

      Dziś zapraszam na pyszne ciasta.

      Pierwsze z nich to poszukiwana MALAGA. Przepis znajdziecie w tym miejscu

      ciasto Malaga

      oraz moje ulubione (zwłaszcza na upalne dni)

      Sernik Zebra, który polecam. A bardziej szczegółowy opis znajdziecie tutaj.

      sernik zebra

       

       

       

       

       

      Szczegóły wpisu

      Tagi:
      Autor(ka):
      wilczycajaga
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 07 maja 2012 22:37
  • piątek, 20 stycznia 2012
  • czwartek, 19 stycznia 2012
  • poniedziałek, 09 stycznia 2012
  • wtorek, 03 stycznia 2012